Over

Meer dan veertig mannen begeleid door diverse muzikanten zingen vol enthousiasme en met een gezellige uitstraling een repertoire van shanties, zeemansliederen en moderne seasongs.

Shanties zijn liedjes zoals die vroeger aan boord van de grote zeilschepen werden gezongen. Deze liedjes zijn vaak mondeling doorgegeven en kenmerken zich door een eenvoudige structuur en ze zijn dan ook makkelijk mee te zingen.

Vrijwel altijd is er een shantyman, dat was de voorzanger die ervoor zorgde dat de bemanning op de juiste manier en in het juiste ritme de liedjes zongen. De meeste liedjes zijn in het Engels, maar ook in de Duitse en Franse zeilscheepvaart werden aan boord werkliederen gezongen.

Tijdens een optreden van de Vechtse Parlevinkers is het altijd gezellig en het publiek zingt graag mee met de bekende Nederlandse zeemansliedjes. 

Eens per twee weken op maandagavond van 19.30 – 21.30 oefent het koor in Paviljoen De Wilgenplas, Maarsseveensevaart 7c. 3601CC in Maarssen

Het koor treedt op in bejaardenhuizen, verzorgingshuizen, tijdens festivals en nautische evenementen. 

Ook wordt het koor regelmatig gevraagd om op te treden tijdens een familie- of bedrijfsfeest. In overleg wordt een programma samengesteld. 
Het koor beschikt over een eigen geluidsinstallatie, waardoor het onder verschillende omstandigheden kan optreden

Wilt u een optreden door ons laten verzorgen?
 Stuur dan een e-mail naar: info@parlevinkers.nl


Wilt u een CD bestellen?
Stuur een e-mail en u krijgt per omgaande informatie over betaling en verzending.

Wilt u lid worden?
Klik hier om een e-mail te sturen. 

De Vechtse Parlevinkers zijn lid van de Vereniging ShantyNederland, waarbij ongeveer honderd andere shantykoren en zeemanskoren zijn aangesloten.
Voor meer informatie klik hier.